title image

Pers

Na een succesvolle eerste editie in 2016 organiseert Antwerp Retail Shopping Promotion vzw met de steun van het District Antwerpen en de Stad Antwerpen opnieuw het Antwerp Fashion Weekend. Gedurende het hele weekend van zaterdag 30 september en (winkel)zondag 1 oktober 2017 zal de binnenstad ondergedompeld worden in de nieuwste wintercollecties van meer dan 100 deelnemende winkels.

 

7 openluchtcatwalks, 160 mannequins, 100 winkels

 

“De verkoopcijfers van onze deelnemende winkels bij de eerste editie waren goed en het bezoekersaantal van meer dan 150.000 maakte het een topweekend” aldus Nico Volckeryck, voorzitter van Antwerp Retail Shopping Promotion vzw, de organisatie achter het Antwerp Fashion Weekend. “Dus leek het ons niet meer dan normaal om dit evenement te herhalen. Deze editie kunnen we dan ook rekenen op extra steun van het district Antwerpen en logistieke ondersteuning door stad Antwerpen”.

Koen Kennis, schepen voor toerisme en middenstand: “Antwerp Fashion Weekend doet onze Antwerpse binnenstad bruisen! Met tal van mode en shopping events zetten we Antwerpen nog meer in de kijker als creatieve en ondernemende modestad. In combinatie met de winkelzondag een absolute top-weekend dit najaar!”

Samuel Markowitz, districtsschepen voor lokale economie: “Mode en Antwerpen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. District Antwerpen gelooft in Antwerpen als de modestad. Wij willen hier graag aan bijdragen door steun te bieden aan de opstartende en kleine initiatieven op lokaal vlak. Want ook zij zetten Antwerpen mee op de kaart.”

Antwerp Fashion Weekend 2017 wordt een stuk groter dan haar voorganger. Op 7 openluchtpodia, verspreid over het hele winkelgebied, zullen meer dan 160 mannequins de nieuwste wintermode tonen van de winkels en boetieks in de directe omgeving. De shows vinden plaats op diverse locaties zoals: Teniersplaats, Jezusstraat, Meir (Wapper), Meir (standbeeld ‘de Hand’), Lombardenvest, Nationalestraat en Kammenstraat. De shows starten telkens om 13:00, 15:00 en 17:00.

Daarnaast organiseren ook tal van winkels in-store events en zijn er kortingen te vinden. Het overzicht deelnemende winkels kan geraadpleegd worden op de website van het Antwerp Fashion Weekend: www.antwerpfashionweekend.be

 

MeirCatwalk

 

Naast professionele mannequins krijgen ook aspirerende modellen een plaats op het Antwerp Fashion Weekend. De ‘MeirCatwalk’ (de voormalige langste openluchtcatwalk van de BeNeLux met modellen die gecast werden op de Meir) krijgt een eigen stek, op de Wapper. De kinderen die deelnamen aan de casting krijgen hun eigen kid’s show in de Jezusstraat op zowel zaterdag als zondag om 15:00.

 

Designers Against AIDS

 

Speciaal voor het Antwerp Fashion Weekend opent Designers Against AIDS een pop-up shop in Mercado (Groenplaats) waar de beste stukken uit de Designers for Charity online store te koop  aangeboden worden en waar je bovendien in een DAA T-shirt op de foto kunt (al deze foto’s komen op de Facebook pagina van DAA, https://www.facebook.com/designersforcharity

In de online winkel vind je designer stukken, samples, speciale ontwerpen uit samenwerkingen met merken zoals H&M, Essentiel, Playboy, JBC, Delvaux en Marc Jacobs, maar ook Fair Trade bio-katoenen T-shirts, ondergoed en nachtkledij, allemaal speciaal ontworpen voor DAA. Het leuke aan deze Designers for Charity winkel is dat alle stukken zijn geschonken aan de vzw, door ontwerpers, merken en privé personen,  wat betekent dat de volledige opbrengst (100% dus!) gebruikt wordt voor projecten zoals ‘Asia against AIDS-Back To Zero’ in Indonesië.

Designers Against AIDS zal te zien zijn op de catwalk op de Lombardenvest (Wilde Zee) met een vijftal topmodellen die een aantal opzienbarende en unieke stukken zullen showen en natuurlijk ook onze leuke slogan T-shirts, nightwear en lingerie, die je meteen in de pop-up shop kunt komen kopen- of online natuurlijk, via http://designersagainstaids.tictail.com/

 

Tentoonstelling & Fashion Retail Evening

 

Voorafgaand aan het Antwerp Fashion Weekend start op woensdag 27 september om 18:00 een tentoonstelling over juweelontwerp in het Antwerp Cetral Hostel (Bogaardeplein 1, Antwerpen). Een expo waarbij de laatstejaars studenten van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen hun creaties voorstellen in het bijzijn van Samuel Markowitz, districtsschepen voor oa lokale economie. De expo is tot en met 1 oktober gratis te bezoeken.

Op donderdag 28 september vindt de Fashion Retail Evening plaats in de KBC toren (Groenplaats Antwerpen). Een B2B congres ism Comeos, ModeUnie en CreaModa waarbij trendwatchers, onderzoekers en specialisten in de sector hun licht zullen schijnen over de toekomst van de retail. Gasten zijn oa Richard van Hooijdonk, Bart Muskala (True North), Dimitri Broeren (CEO Hunkemöller) en Laurentine Van Landegem (zaakvoerster Clouds Of Fashion).

 

Nieuwe AFW 2018 gezichten

 

De gezichten van Antwerp Fashion Weekend 2017 werden gevonden tijdens onze eerste editie in 2016. Ook dit jaar zullen 2 mannequins in de prijzen vallen. Naast het ‘gezicht van Antwerp Fashion Weekend 2018’ krijgen zij ook een reis naar Parijs aangeboden door Models On Stage en een ‘Cadeaubon Antwerpen’. De ‘Cadeaubon Antwerpen’ is het ideale geschenk voor wie graag gezellig gaat winkelen in Antwerpen en is inwisselbaar in tientallen leuke adresjes. De bekendmaking zal gebeuren door dhr. Samuel Markowitz, districtsschepen voor oa lokale economie.

 

Website: www.antwerpfashionweekend.be